Mietelauseita häihin

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Myllerrystä hääjärjestelyissä

Olen pitänyt lähes kuukauden tauon blogiin kirjoittamisesta. Tauko ei ollut suunniteltu, en vain yksinkertaisesti ole kerennyt kirjoittaa. Voisi sanoa, että viime kuukausi on ollut aika myllerrystä, etenkin häiden osalta. Häitä on suunniteltu ja pohdittu lähes päivittäin. Karkaaminenkin on käynyt muutaman kerran mielessä. Isoimmat positiiviset jutut on ehdottomasti sisään- ja ulostulomusiikin valinta sekä kutsujen tilaaminen. Harmitusta on sen sijaan aiheuttanut juhlapaikka, jolle sanoimmekin lopulta hyvästit. Valitettavasti sen myötä meillä ei ole paikkaa eikä pitopalvelua. Tuntuu kuin aloittaisi hääjärjestelyt alusta. Myös häätiimin kokoonpano kerkesi muuttua.  


Tärkein. <3

Sisään- ja ulostulomusiikin valinta + soitto kanttorille
Saimme vihdoin valittua kirkkoon musiikit. Sisääntuloksi valitsimme ihanan Zeldan Kakariko Villagen. Poistuminen olikin hankalampi valita. Lopulta päädyimme Hobitin Conserning Hobits -kappaleeseen.  Soitimme eilen kanttorille näistä musavalinnoistamme, mutta tällä hetkellä kaikki asiasta tietävät ovat lomalla. Palaamme siis asiaan kahden viikon kuluttua. 

Tiedän, että valintamme eivät ole perinteisiä, joten toivon todella kanttorin suostuvan näihin. Meiltä löytyy kappaleisiin nuotit, joten sen ei pitäisi ainakaan olla asialle esteenä. Olemme toki miettineet perinteisimpiä vaihtoehtoja, mutta ne eivät sytytä samalla tavalla. 


Kutsujen tilaaminen
Pitkän pohtimisen jälkeen kävimme netin syövereitä läpi ja tilasimme kauniit kutsut Vistaprintiltä. Ne olivat lopulta yllättävän edulliset ottaen huomioon, että tilasimme 50 kappaletta kutsuja ja hintaan sisältyi vielä kirjekuoret. Maksoimme niistä posteineen hieman alle 50€. Ne eivät tietenkään ole vaneristen kutsujen veroiset, mutta ainakin pääsimme hääasioissa eteenpäin. Se on minulle tällä hetkellä tärkeintä.

Häätiimin kokoonpanon muuttuminen
Kaaso jättäytyi eilen illalla pois tehtävästään, joten tällä hetkellä meitä on auttelemassa kaksi siskoani (morsiusneidot) sekä mieheni bestman. Äiti on ollut myös valtavana tukena koko hääjärjestelyjen ajan ja sanoikin tässä pari viikkoa takaperin ottavansa koko hääviikon lomaksi. En ollut todellakaan odottanut, että hän käyttäisi lomansa silloin, joten ilahduin suunnattomasti. Ihana äiti. <3 
 
Hääpaikan vaihtuminen
Valitettavasti jouduimme sanomaan kauniille juhlapaikallemme näkemiin. Odotimme ensin lähes puolitoista kuukautta yhteishintaa pitopalvelusta + juhlapaikasta. Hinnan saatuamme pyysimme hintaerittelyä, jota emme ole saaneet tähän päivään mennessä. Otimme juhlapaikkaan yhteyttä lukuisia kertoja soittaen ja sähköpostitse. Lupauksista huolimatta jouduimme aina pettymään. Tämän epävarmuuden ja heränneen epäluottamuksen takia päädyimme siihen, että etsimme juhlapaikkamme toisaalta. 

Tällä hetkellä meillä on varattuna eräs juhlapaikka, jota emme ole päässeet vielä katsomaan. Kuvat ja juhlapaikan yhteishenkilön kanssa keskustelut ovat kuitenkin antaneet osviittaa siitä, että paikka voisi olla meille sopiva. Hassua tästä tekee sen, että meidän hääviikonloppumme oli ainoa vapaa koko kesänä kyseisessä juhlapaikassa!

Muutto Kotkaan
Mieheni sai viran Kotkasta. Tarkoituksena on siis heinä-elokuun vaihteessa, juuri ennen häitä, muuttaa jälleen toiselle paikkakunnalle. Miehellä alkaa työt 8.8., ja hän on töissä vielä häitä edeltävänä päivänä ja heti maanantaina häiden jälkeen. Vapaita hän ei kehtaa pyytää heti viran voimaan tullessa, joten se mahdollisuus on poissuljettu. 

Hiukan harmittaa, mutta uskon hyvän suunnittelun avulla tämänkin järjestyvän. Tietysti minihäämatkalle lähdetään vasta syyslomalla, mutta eiköhän sitä jaksa odottaa!

--
Tällä hetkellä olo on aika uupunut ja turhautunut. Kuinka voikaan olla, että yksien häiden järjestämisessä tulee niin paljon takapakkia? Toisaalta tämän myötä rima on alentunut hääjärjestelyissä ja ainoa oikeasti pakollinen asia on vihkiminen. Silti mielessä tykyttää, mikä tapahtuu seuraavaksi. Stressiä tietenkin aiheuttaa häiden järjestelyn lisäksi lähestyvä valmistuminen ja tulevan kesän muutto! Paljon on kieltämättä meneillään, oikea muutosten vuosi 2017. Toiveikasta tiistaita!
<3: Eveliina

8 kommenttia:

 1. Voih! Teille on kyllä sattunu ja tapahtunu! Toivottavasti toi juhlapaikka olisi SE paikka :)
  Toivottavasti kaikki menisi nyt jo hyvin <3
  Ihana muuten toi sisääntulo, itsekin kuuntelin sitä joskus, harmi vaan etten tiedä yhtään koska voin alkaa kysellä kanttoria ja pappia. Mekään kun ei niitä ihan tavallisempia haluttais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se juhlapaikka taitaa olla SE paikka! Olen jopa vähän innoissani tästä muutoksesta. Jospa kaikki menis hyvin. :)

   Toi sisääntulo alkaa itkettää jo tällee normaalina päivänä, ni mites sit häissä... <3

   Poista
 2. Voi ei, kylläpä on tapahtunut paljon, niin hyvää kuin ei niin hyvääkin... Tosi paljon tsemppiä häiden suunnittelun etenemiseen, jospa takapakit olisi nyt tässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, sitä toivon itsekin!

   Poista
 3. Ohhoh, hyvä että ette ole antanut vastoinkäymisten lannistaa! Onneksi tässä sentään on vielä ihan hyvin aikaa, toivotaan että tuo juhlapaikka olisi nyt livenäkin kiva :) Muakin pelottaa että ihan viime metreillä bändi tai juhlapaikka peruu, jotenkin on vaan sellanen kutina että jotain tässä tulee vielä käymään. Mutta aina niistä jotenkin selviää, hope so :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää perumiset ja vastoinkäymiset on kyllä tosi harmillisia. Sitä tosiaan toivois, että kaikki sujuis hyvin eikä mitään tapahtuis. Jospa teillä ei nyt mitään kävis!
   Mies jaksaa sanoa, että asioilla on tapana järjestyä. Pikkuhiljaa alan uskoa siihen. :D

   Poista
 4. Meillä häät samassa kirkossa 29.7, juhlapaikka valittu.hääauto puuttuu mistähän sen löytäisi! !? Kanttoriin ei ole vielä saatu yhteyttä jne... kyllä on aika samanlaiset tunnelmat kuin sinulla 😊 paljon on vielä tekemistä!

  VastaaPoista
 5. Kirkko on kyllä ihana!
  Onneksi tässä on häihin vielä neljä kuukautta aikaa. :) Hääautosta en osaa sanoa. Riippuu millaista olette etsimässä. Puskaradioita kannattaa hyödyntää esim. facebookissa tai laittaa toriin ilmoistusta, mikäli ette ole niin jo tehneet. Voisiko autovuokraamot olla vaihtoehto?

  VastaaPoista